Elemzések

Fidibe projekt

  1. Fidibe projekt bemutató
  2. Tanulmány – Innovatív Üzleti Parkok Fejlesztése Délkelet Európa Területén történő Beruházások és Vállalkozások Elősegítése érdekében
  3. Következtetés

Hargita Airport – Fejlesztési koncepció

1.  A Hargita Airport megvalósításának indoklása

Az egyik elsüllyed a tengerben, a másik közvetlenül a belváros mellett épült, a harmadik meg egy autóút közepén. A világ tíz legfurább reptere egészen különleges látványt nyújt.

2. A Harghita Airport létesítményei

3. A repülőtér közlekedési létesítményei

Épített burkolatú futópálya
A repülőtér a légi járművek közlekedését biztosító, azt kiszolgáló létesítmény. A cél, hogy a repülőtéren a légi járművek fel-le szállását és földi mozgását az időjárási viszonyok és a talaj teherbírása a lehető legkisebb mértékben befolyásolja.

4. A repülőtér kereskedelmi létesítményei

Repülőtéri utasforgalmi épület, utasterminál
Az utasterminál rendeltetése, funkciója az, hogy biztosítsa valamennyi feltételét annak, hogy a légi szállítást választó utasok és a csomagjaik a repülőteret légi utasként, illetve „légi áruként” hagyják el. A repülőtéren az utas közlekedési módot vált, és erre a váltásra készítik fel az utasokat. Ez a felkészítés az, amit utas- és csomagkezelésnek nevezünk. A közlekedési mód váltásának, az utas- és csomagkezelésnek a folyamata humán szempontból a légi közlekedés legérzékenyebb fázisa.

5. Légi forgalmi irányítás és repülőtér-biztonság

Légi forgalmi irányítás
A légi forgalom irányításával kapcsolatos feladatok ellátását Európában egy adott ország légterében állami feladatként végzik. Európában az egyes országok szolgálatai közötti koordinációt, a légi járművek mozgásának, repüléseinek egységes rendszerbeli kezelését a légtérben az Eurocontrol látja el. Mind a nemzeti légiforgalmi irányító szolgálatok, mind az Eurocontrol tevékenységét az ICAO felügyeli.

6. Repülőtéri infrastruktúra
Ezt a részt a helyszín ismeretében helyi szakembernek kell kidolgoznia. Fel kell tárni a csatlakozási helyeket, a rendelkezésre álló kapacitásokat, bekötési nyomvonalakat stb.

7. A csíkcsicsói repülőtér jelenlegi helyzete

FIDIBE-stratégia
A FIDIBE egy transznacionális fejlesztési projekt, a Délkelet-európai Program (SEE) első prioritásának keretében valósult meg, amely az innováció és vállalkozásfejlesztés nevet viseli. A Közép-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. által vezetett konzorciumhoz Hargita Megye Tanácsa partnerként csatlakozott.

8. . További lehetőségek a csíkcsicsói repülőtér fejlesztésére

A repülőterek fenntartása mindig is nagy erőfeszítésekkel járt, ritka, hogy közpénz felhasználása nélkül egy reptér fenn tudja tartani magát. Azért, hogy a támogatási összeget csökkentsük, szükség van minél több bevételi lehetőség kiaknázására a reptérhasználati díjak beszedésén kívül.

Tanulmány

 

1. Fejezet

2. Fejezet

3. Fejezet

4. Fejezet

5. Fejezet

6. Fejezet

7. Fejezet

 8. Fejezet