Ősztől se Budapestre, se Bukarestbe nem repít el Erdély fővárosából.

Szeptember közepétől már nem lehet olcsó repülővel rövidíteni az utat Kolozsvár és Budapest között, legalábbis nem a WizzAir járatával. A légitársaság honlapján a szeptember 16-i az utolsó Budapest–Kolozsvár járat, szeptember 20-tól már Marosvásárhelyen száll le és fel a budapesti járat, továbbra is hetente kétszer, csütörtökön és vasárnap. Kolozsvárról a román állami légi vállalat, a Tarom működtet budapesti járatot a WizzAirnél megszokottnál jóval nagyobb áron.

Az airlinestravel.ro vette észre, hogy a WizzAir október végétől a Kolozsvár–Bukarest járatát is szünetelteti. Ezen a vonalon október 26-án lehet utoljára utazni a magyar diszkont légitársasággal, miközben 2016 óta heti hat, majd tíz járatot is üzemeltetett, jelenleg is hetente hatszor lehet repülni vele. Kolozsvár és Bukarest között a Tarom és a Blue Air is működtet járatokat.

A WizzAir az airlinestravel.ro megkeresésére azzal indokolta a Kolozsvár–Bukarest járat megszüntetését, hogy nem váltotta be a cég várakozásait, és optimizálni szeretné a romániai járatait. Az így felszabaduló repülőkapacitást más járatokra fogja szánni a cég. Az érintett utasoknak visszafizeti a jegy árát, vagy ingyen utat biztosít más járatain.

Hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here