Megszerezte az új működési engedélyt a marosvásárhelyi repülőtér és holnap elkezdődnek a felújítási munkálatok

A Román Polgári Légiközlekedési Hatóság október 2-án bocsájtotta ki a Marosvásárhelyi Transilvania Nemzetközi Repülőtér új európai működési engedélyét a szeptember 28-30. között zajló ellenőrzést követően. Ez az európai engedély igazolja, hogy a repülőtér megfelel az Európai Bizottság 139/2014-es szabályzatába foglalt műszaki és adminisztratív feltételeknek.

Az engedély megszerzése egy hosszabb folyamat eredménye, amelynek keretében az alkalmazottak szakmai képzésen sajátították el az új európai előírásokat, előkészítették az engedélyezési dokumentációt és a szükséges infrastrukturális munkálatokat, illetve módosították a repülőtér menedzsment rendszerét. Mindezt egy szigorú ellenőrzés és értékelés követte a Román Polgári Légiközlekedési Hatóság részéről.

Az év folyamán a marosvásárhelyi repülőtér minden intézkedést végrehajtott annak érdekébe, hogy teljesíteni tudja az európai szabályzatba foglalt feltételeket. Az intézményen belül 3 munkacsoport dolgozott azon, hogy a repülőtér megfeleljen a szervezésre, működésre és infrastruktúrára vonatkozó előírásoknak.

Az európai működési engedély megszerzése nem lett volna lehetséges, ha a Maros Megyei Tanács nem vállalja fel a hazai és az európai hatóságokkal szemben, hogy felújítja a repülőtér kifutópályáját, illetve hogy végrehajt minden más szükséges beruházást, amelyek nélkül a repülőtér nem tudna megfelelni az európai standardoknak.

A megyei tanács tegnap bocsájtotta ki a repülőtér helyreállítási munkálatainak elkezdésére vonatkozó rendeletet, a mai nap során pedig visszavonta a repülőtértől a terület adminisztrálására vonatkozó jogot, így holnap reggel átadjuk a munkatelepet a kivitelezőnek.

A beruházások végrehajtása után a Marosvásárhelyi Transilvania Nemzetközi Repülőtér működési és biztonsági szempontból is megfelel majd az európai standardoknak.

Forrás: Maros Megyei Tanács Sajtóirodája

Hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here