Sikerült meglátogatni azt a békéscsabai kisrepteret, amely által újra megbizonyosodott, hogy nem lehetetlen egy ilyen megvalósítás. Ez a kisreptér évi 30-35 ezer euróból működik, amely által 4 főállású munkahelyet biztosítanak, az ezeket betöltő személyek felügyelnek és szolgáltatásokat biztosítanak. Romániából is folyamatosan érkeznek repülők, amelyekhez kihívják a vámhatóságot és a rendőrséget – tehát határon túlról is megoldható.

Rövidesen visszamegyünk és alaposan, érdemben tanulmányozzuk ezt a repteret, hiszen ez azt mutatja, hogy a csíkszeredai kisreptér elképzelésünk sem alaptalan, és nem lenne pénzpazarlás. A Békéscsaba- Csíkszereda távolság a 7-9 órai autóútból 1,5 órára lenne csökkenthető, amely idő- és energiaspórlást jelent, ráadásul napjainkban egyre több vállalkozó vásárol magának ilyen kisgépeket.

Tehát egy hasonló kisreptér létrehozása és tevékenysége kiszámítható és fenntartható, csak dolgozni kell érte. De továbbra is várjuk a kérdéseket, javaslatokat.#kisreptér, #Békescsaba

Hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here