Hargita Megye Tanácsa 2011 óta tart egyeztetéseket egy regionális kisreptér célszerűsége és hasznosíthatósága kapcsán. Célunk a létező kisrepülőtér esetleges továbbfejlesztése, amely képes fogadni kis és közepes kapacitású utasszállító gépeket, légitaxi, vagy eseti járatok szintjén Románián belül, illetve Románia és Magyarország között, és rendelkezik egy kis utasterminállal, irányítótoronnyal, leaszfaltozott kifutópályával és a szükséges fénytechnikával.

A Hargita Megyéért Egyesület, a megyei tanács által létrehozott civil szervezet, 2015-ben 3,8 millió forint támogatást hívott le a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. jóvoltából, egy Hargita megyei kisreptér fejlesztésére vonatkozó megvalósíthatósági előtanulmány elkészítésére. A reptér helyszínére vonatkozó megyei felhívásra a csíkcsicsói kisreptér jelentkezett, így a tanulmány a reptérnek azon a helyszínen történő fejesztési lehetőségeit elemzi.

A közbeszerzés eredményeként, a tanulmányt a Planificatio Kft. csíkszeredai cég készíti el, felhasználva a korábbi felmérések, elemzések megállapításait és adatait, különös tekintettel a Hargita megye tanácsa által szakértők bevonásával elkészített célszerűségi tanulmány eredményeire.

A megvalósíthatósági tanulmány tervezetének bemutatására, valamint Hargita Megye Tanácsa ezirányú társulási szerződésének konzultációra bocsátására 2016. szeptember 17-én, szombaton, 15.30 órai kezdettel kerül sor, helyszín a csíkcsicsói jelenleg működő kisreptér.

Ezúton tisztelettel meghívjuk, vegyen részt az eseményen!

Az esemény megfelelő előkészítése érdekében kérjük, részvételi szándékát jelezze péntek, szeptember 16., 11.00 óráig emailben (hme@hargitamegye.ro ), vagy telefonon (0734994367).

További információk a téma kapcsán: www.hargitaairport.ro.

Tisztelettel,

Borboly Csaba

Csíkszereda, 2016. szeptember 14.

Hozzászólás

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here